Ansøgning om billet som pårørende til hjertepatient.

Peqatigiiffik Uummatit arbejder for grønlandske hjertepatienter og deres pårørende. I forbindelse med et alvorligt sygdomsforløb, følger altid en praktiske udfordringer, for den pårørende og personens familie. Formularer om ansøgning til godkendt, hvor du blot skal "scrolle" kasserne igennem og udfylde de informationer som vi har brug for.
Hvis ikke beder vi om, at du om den pårørende bliver medlem. Dette kan gøres på følgende link https://bit.ly/3dL31ki
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Ved underskrivelse af denne formular giver du samtidig samtykke til at Peqatigiiffik har mulighed for at kontakte din arbejdsgiver og spørge ind til om de kan støtte økonomisk. I giver også lov til at vi efterfølgende må kontakte jer for udtalelse om hvorfor det var rart at komme med som pårørende, og vi kan også få lov til at bruge jer til film interview.

Samtidig skal vi vide hvornår operationen er, og Peqatigiiffik sørger for billet T/R op til operationen, og med mulighed for at ramme samme hjemrejsedato som patienten. Der vil så vidt muligt blive købt en rød billet, som ikke kan ændres eller refunderes.

Til ansøgning skal vedhæftes: Udtalelse fra Uka Wilhjelm Geisler eller anden læge som har henvist til Rigshospitalet, dato for operation, hvis ikke dette er muligt skal der holdes tæt dialog mellem Hjertelivet og den pårørende, så vi løbende kan følge situationen.

Hjertepatienter er den største enkeltgruppe af patienter i Grønland. Informationsmaterialer til og håndtering af patienterne i Sundhedsvæsenet er mangelfulde, hvilket gælder både til patienten og dennes pårørende. Derfor blev Peqatigiiffik Uummatit/Hjertelivet etableret i 2017.

Peqatigiiffik Uummatit/Hjertelivet arbejder for, at få udviklet og udbredt informationsmaterialer, oplysning om sund kost og betydningen af motion. Et samarbejde med Sundhedsvæsenet med henblik på, at forbedre vilkårene for hjertepatienter er blandt indsatserne.